CV

Maleren Gunnar Qvist er født i Frederikshavn, men er opvokset i Skagen. Har siden ungdomsårene boet i København.

Sin kunstneriske debut fik Gunnar Qvist allerede som 9-årig, hvor han vandt en lokal malerkonkurrence med et dystert billede af den tilsandede kirke i Skagen. Gunnar Qvist havde som barn sin gang hos maleren Max Reese og fik megen opmuntring og anskuelighedsundervisning.

Senere boede maleren Jørgen von Rantzau hos familien i et årstid, og i den periode havde Gunnar Qvist daglig kontakt med en flittig og farveglad maler. I teenageårene havde Gunnar Qvist sin gang hos malerne Ancher Kjær og Henrik Nielsen, der havde atelier i Tuxens Villa i Skagen.

Gunnar Qvist er således næsten autodidakt, men har taget kurser i tegning og farvelære, og begyndte i voksenlivet at male igen omkring 1990, men først i 1997 begyndte Gunnar Qvist for alvor at male i stor stil. Siden har produktionen været ret omfattende. Gunnar Qvist er inspireret af utallige besøg på museer og gallerier i både ind- og udland, og maler koloristiske, livsglade stemnings- og fantasibilleder med successive farver i flakkende belysning, og udtrykker en positiv livsholdning og en stor optimisme. Gunnar Qvist har endvidere malet en række nonfigurative billeder med inspiration fra Det Gamle Testamente.

Optaget i kunstbogen: 101 KUNSTNERE 2011.

Optaget i INTERNATIONAL CONTEMPORARY MASTERS Vol. VI. Udk. 2012.

Optaget i “GALLERIET” 2012.

Tilbage

Comments are closed.